Biografi

Claus Pries - Musikalsk biografi

 

Musikken har fulgt mig gennem hele livet, min mor fortæller, at jeg ofte sang mig selv i søvn, da jeg var barn.

 

I min barndom fik jeg ugentlig sangundervisning gemmen 6 år.

Da jeg var 14 år gammel, deltog jeg i Se & Hør’s talentkonkurrence, her blev jeg én af tre vindere der gik videre til finalen, som blev afholdt i Albertslund Musikhus. Lotte Lisby vandt og løb velfortjent af med hovedgevinsten, som var en pladekontrakt.

 

Samtidig kørte der et ønske-program på TV3 “Tæl til tre”, her fik forskellige danskere deres største drøm opfyldt, som kunne være alt mellem himmel og jord.

Jeg skrev til programmet med min helt store drøm om at synge sammen med Keld og Hilda Heick, som altid har været mine store idoler. 

Efter en del ihærdighed fra min side, lykkedes det! 

Jeg kom med i programmet og til Ser & Hør’s talentkonkurrence hvor Keld Heick var konferencier, fandt selve optagelsen sted, efter konkurrencen. 

Det vil nok altid stå som én af de største dage i mit liv!

 

I de efterfølgende år kæmpede jeg for at komme til at synge professionelt... men jeg opgav hurtigt, da vejen føltes håbløs lang. I dag står det klart for mig, at tiden og Jeg ikke var moden til det. Jeg stoppede dog aldrig med at synge, det kommer jeg aldrig til, da jeg slet ikke kan lade være. 

 

Drømmen om at synge professionelt levede dog i mig hver eneste dag. 

Da jeg fyldte 30 år, fik jeg et sanganlæg i fødselsdagsgave og langsomt begyndte min drøm at forme sig. 

 

Mit store held var, at jeg kendte Susanne Lana efter at have fulgt, set og hørt hende gennem mange år. Jeg fik gentagende gange lov til at underholde i pauserne, når jeg var ude og høre hende, og senere hen blev det til et par jobs sammen. 

 

I 2015 deltog jeg i Dansktoptalent på DK4 med sangen “Som en sommervind”, en god mulighed for at blive eksponeret og endnu engang stå på en scene med et band bag mig.

 

I starten af 2018 fik jeg “sparket” af min mand, til at gøre endnu mere ved min sang. 

Jeg kontaktede Kisser og Søren som jeg kendte lidt gennem deres søn Peter, som har lavet al min singback.

Kisser og Søren satte mig i forbindelse med producer Søren Them og min første sangudgivelse blev en realitet i maj måned 2018 med nummeret “Nu er sommeren her”. Søren Them står bag melodier til mine tekster og produktionen af mine sangudgivelser.

 

I sensommeren 2018 fik jeg mulighed for at deltage i programmet “Syng med og Tip et Hit” med Klaus og Karin Strand-Holm, et dejligt program og møde med andre dygtige kendte og ukendte kunstnere.


I efteråret 2019 stod jeg bag det store Dansk-top-show på smukke Nordsjællands Konferencecenter, hvor jeg forenede rollerne som arrangør, konferencier og solist.

 

2019 bød også på udgivelsen af mit første album "Drømmen", som hovedsageligt består af mine egne tekster, et par fortolkninger, en forrygende tekst af Lotte Riisholt, samt melodier af Dansktoppens populære komponist Jesper Christoffersen.


Jeg arbejder løbende på flere udgivelser, enkelte sange som udgives og samles på et nyt album når tid er. Samtidig nyder jeg at tage landet rundt og optræde som solist.


I slutningen af 2021 kunne jeg fejre 25 års scenejubilæum.